Kylä-Hentilän tila sijaitsee Hollolan kunnan Jarvalan kylässä. Seudulla on ollut maanviljelystä satoja vuosia ja edelleen kylässä on useita toimivia maatiloja, jotka ovat olleet saman suvun omistuksessa sukupolvesta toiseen.

Kylä-Hentilän tilakeskuksesta on aukeat näkymät yli ympärillä olevien peltojen. Tila on siirtynyt isältä pojalle ainakin vuodesta 1719 asti. Nykyinen omistaja Mikko Hentilä on tässä ketjussa tilan 10. omistaja.

Talli

Kylä-Hentilään rakennettiin uusi hevostalli vuonna 2006 jonka tieltä vanha tiilinen navettarakennus purettiin pois. Talli on yhdistelmä karsinatallia ja pihattoa. Karsinoita on kaikkiaan 6 kpl, joista yksi on tilava varsomiskarsina. Tallin yhteydessä olevassa pihatossa on tilaa n. 80 neliötä ja lisäksi käytettävissä on kaksi kahden hevosen pihattoa. Tallissa on WC, hevosten pesupaikka sekä toimari, jossa on tila toimistolle, pyykinpesulle sekä tarvikkeille. Tallitupa on varusteita ja oleskelua varten. Hevosille on käytössä laidunta n. 6 hehtaaria, josta 5 hehtaaria on  viljeltyä laidunta ja 1 hehtaari on luonnonlaidunta.

talli
urheilualueet

Urheilualueet

Tallilla on käytössä hiekkapintainen ratsastuskenttä joka on kooltaan n. 25 x 55 m. Se on aidattu ja valaistu sekä merkitty koulukirjaimin. Käytössä on estekalustoa siten, että pystymme harjoittelemaan myös kokonaisten esteratojen ratsastusta vaihtelevin estein.
Laidunaluita voidaan käyttää sekä ratsastamiseen että ajamiseen vuodenajasta ja kelistä riippuen.
2 tunnin maastoretkille löytyy vaihtelevat reitit niin pelto-, tie- kuin metsäpolkuosuuksineen.

Henkilökunta

Talliyrittäjänä toimii Outi Sairinen. Outi on välivuoden vietettyään palannut tallin pitäjäksi 1.8. 2017 alkaen. Oikeana kätenään hänellä toimii Piia Hyttinen sekä Saija Ilvonsalo. Sekä Piia että Saija ovat  kuuluneet tallin ”kalustoon” jo pitkän aikaa, Piia tosin oli välillä muutaman vuoden toisaalla toimiessaan itse talliyrittäjänä.

Outi on koulutukseltaan ratsastuksenohjaaja ja päivät kuluvat erilaisissa hevostallin tehtävissä. Outin intohimona on suomenhevonen ja niitä löytyy tallista useampaankin hommaan! Opetushevosten lisäksi tallissa on siitostammoja, varsoja ja tällä hetkellä yksi raviurallekin havitteleva tapaus. Ainoat lipsumiset rotu-uskollisuudesta ovat kaksi lämminveristä ravurinalkua sekä Pelicans-Raviliiga, joiden kimpoissa Outi on mukana.

outi