Ratsastustunnit

Ratsastustunteja järjestetään lähes päivittäin arki-iltoina ja viikonloppuisin päivällä. Lisäksi pidämme teematunteja esim. kilpailuihin valmistautuville ratsastajille erikseen.

Tunteja löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin ratsastajille. Kilpailemisesta kiinnostuneilla ratsastajillamme on mahdollisuus myös kilpailla hevosillamme lähialueen kilpailuissa. Ratsastamme kaikissa ryhmissä sekä koulu- että esteratsastusta ryhmän tason mukaisesti.

Varaukset

Voit varata vakiotunnin tai käydä irtotunneilla, jotka varataan erikseen. Vakiotunnin varaaminen edellyttää myös ratsastuskortin hankintaa.  Mikäli et pääse varaamallesi tunnille, tulee tunti peruuttaa viimeistään edellisenä päivänä. Tunnit perutaan tekstiviestillä ratsastuskoulun numeroon. Mikäli peruutusta ei tehdä ajoissa, ratsastustunti veloitetaan kortista.

Tunnit varataan ja peruutetaan ratsastuskoulun numerosta 0409624386 Soittoaika 15-16 muina aikoina jätä tekstiviesti.

 Tuntilukujärjestys

Maanantai

17-18 Junnut heC-heB,

18-19 Yleistunti heC-heB

19-20 Sennut HeB-HeA

Tiistai

17.00

18.00

19.00

Keskiviikko

17-18 Erityislasten ratsastus/hoito – kurssi (16.8. alkaen)

18-19 yleistunti. heC-B

19-20 heB-heA

Torstai 

10-11 aamutunti

 

 

Perjantai

17-18 Alkeisryhmä

18-19 yleisryhmä

Lauantai

12-13 Aikuisten alkeisryhmä

13-14 Yleistunti

14-15 vammaisratsastus (1.9. alkaen)

 

Vakiotunneille otetaan rajallinen määrä ratsastajia, joten varaa paikkasi nopeasti. Vaikka et mahtuisi vakiopaikalle, kysy rohkeasti myös irtopaikkoja. Uusia ryhmiäkin on mahdollista aloittaa tarvittaessa.

Yksityistunteja sekä kahden hlö:n tunteja pidetään päivittäin sopimuksen mukaan.

 

 

 

HINNASTO

 

Kortit myydään 10 viikon kortteina, hinta määräytyy sen mukaan, montako kertaa viikossa ratsastat. Kortti on voimassa 12 viikon ajan.

Ratsastustuntien hinnat

 

Vakiotunti                                Tallin hevosella                      

1 kertaa viikossa                             24€

2 kertaa viikossa                             22€

3 kertaa viikossa                             21€

Irtotunti                                            28€

Tunti kahdelle                              35€/hlö

Yksityistunti                                     45€

Maastot                                             1h/25 €  2h/50€

 

Tunnin peruutus

Tunti tulee perua hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään edellisenä iltana. Peruuttamattomasta tai liian myöhään perutusta tunnista veloitetaan normaali tuntimaksu. Vakitunnin irtisanomisaika 2 viikkoa. Huolehdithan itse tuntiesi korvaamisen ajoissa, jotta tunteja ei mene hukkaan.

 

Maksaminen

Ratsastustunnit ja -kortit maksetaan joko käteisellä ennen tunnin alkua, tai tallin tilille. Esitäthän kuitin maksetusta ratsastustunnista/kortista ennen tunnin alkua (esim. kännykkäkuva käy :) )

Maksutiedot:

Saaja: Kylä-Hentilän talli
Tilinro: FI88 5612 1120 2052 62
Viesti: etu- ja sukunimesi

 

Ratsastuskortti on perhekohtainen ja voimassa määräajan.

Ratsastamme ulkokentällä, joten pukeudu säänmukaisesti.

Asianmukaiseen ratsastusasuun kuuluu:   CE-merkitty ratsastuskypärä, vartaloa myötäilevä pusero/takki, ratsastushousut tai muut joustavasta ja liukumattomasta materiaalista olevat housut, joissa ei ole hankaavia sisäsaumoja, ratsastuskengät, joissa on oltava matala korko (ei siis tennistossujen tyyppiset korottomat kengät) sekä liukumattomat hansikkaat.
Tallilta saa lainaksi kypärän, raipan ja sadevarusteita sateen sattuessa. Myös joitakin pareja ratsastuskenkiä ja -hanskoja on lainattavissa.

Ellemme pääse vastaamaan soittoosi, jätä tekstiviesti, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.  Tuntiperuutukset aina tekstiviestillä.

Ratsumiehet

Tallimme toimii Lahden Eskadroonan ratsuosaston treenauspaikkana. Ratsumiehet harjoittelevat esityksiä ja paraateja varten ratsuväen sulkeisia ja paraatikäyttäytymistä perusratsastustaitoja unohtamatta.
Toimintaan pääsee mukaan sukupuolesta ja sotilasurasta riippumatta jokainen, joka haluaa olla mukana ylläpitämässä ratsuväen perinteitä.

Ratsumiestunnin hinta on 25 eur ja tunnit varataan Kylä-Hentilän tallilta.

Ratsuosaston toiminnasta lisätietoja antaa:
Kari Koski
040-716 5245
kari.koski@elmont.fi

Maastoretket

Teemme 2-4 tunnin maastoretkiä lähialueen vaihtelevissa maastoissa. Retkiimme sisältyy niin pelto-, tie- kuin metsäpolkuosuuksiakin. Välillä etenemme rauhallisesti luonnosta nauttien ja haluttaessa päräytämme pätkän vauhdikkaassa laukassa tuulen humistessa korvissa!

Ohjeita:

Ilmoita maastoretkeä varatessasi selkeästi ratsastustaitosi koska ryhmän kokemattomin ratsastaja määrää etenemisvauhdin. Aloittelevien ratsastajien kanssa etenemme rauhallisesti vaellellen ja kokeneempien maastoretkeen sisältyy myös vauhdikkaampia jaksoja.

Saavu tallille viimeistään  1/2 tuntia ennen retken lähtöaikaa varustautumista varten. Pukeudu sään mukaan. Asianmukaisen pukeutumisen ohjeet ovat ”ratsastustunnit” kohdassa. Talviaikana voi olla syytä vaihtaa hansikkaat rukkasiin ja kiinnittää erityisesti huomiota sormien ja varpaiden lämpimänä pysymiseen. Toppahousut voivat olla myös hyvä vaihtoehto. Ota mukaan max. 1/2 litran vetoinen juomapullo juomineen sekä halutessasi pieni välipala, esim. energiapatukka tai vaikkapa banaani.

Jos maastoretki joudutaan keskeyttämään tai peruuttamaan turvallisuussyistä esim. huonon sään vuoksi, ensisijaisesti sovitaan uusi korvaava päivä maastoretken toteuttamiseksi. Syynä voivat olla kova pakkanen tai helle, ukonilman riski tai myrsky.

 

maastoratsastus

 

Ratsastusretkien hinnat ovat  50 € / 2h  ja 70 € / 3h.
Lyhyemmät ja pidemmät maastoilut tapauskohtaisesti.

Ryhmän koko on  enintään 5 ratsastajaa. Kokeneille on mahdollista järjestää muutama lisäpaikka tarvittaessa.
Maastoretket maksetaan joko laskulla etukäteen tai käteisellä ennen lähtöä.

Hevosemme ovat mukavia ja tottuneita maastoilijoita. Tervetuloa nauttimaan ratsastusretkestä luontoon!

Hevosten vuokraus

Uutuutena meillä on mahdollisuus myös itsenäiseen ratsastukseen ja toimintaan hevosen kanssa. Ensisijaisesti tämä on mahdollista lunastamalla 10 viikon ratsastuskortti, joka sisältää yhden ratsastustunnin ja yhden itsenäisen ratsastuskerran / viikko. Kortin hinta on 390 euroa. Näin voit harrastaa laadukkaasti ratsastustunneilla ja sen lisäksi harjoitella itsenäisesti hevosen kanssa. Lisävuokraus esim. kilpailuihin tai valmennuksiin on tällöin vain 15 eur (kertaluonteisesti vuokra on 20 eur).